В Україні реальне число хворих на Covid-19 може досягати 150 тисяч, — Ляшко

В Україні реальне число хворих на Covid-19 може досягати 150 тисяч, — Ляшко
В Україні може бути 150 тисяч інфікованих Covid-19

В Україні в середньому виявляють близько 35% хворих на коронавірус

Заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Украні може бути до 150 тисяч інфікованих Covid-19, згідно математичного моделювання.

Про це він розповів в інтерв’ю BBC Україна.

На запитання журналістки, чи вірить Віктор Ляшко даним офіційної української статистики щодо Covid-19, головний санлікар зазначив: «Звичайно, вірю. Я можу впевнено заявити, дивлячись вам в очі, що жодних маніпуляцій з даними не відбувається».

На уточнення ЗМІ, що в Україні не відбувається масове тестування — він сказав, що: «Це різні речі. Жодної країни світу немає, де реєструють 100% всіх хворих. Дослідження ВООЗ показало, що країни в середньому реєструють 25-40% випадків хворих».

Як сказав Віктор Ляшко, на запитання щодо ймовірної реальної кількості хворих в Україні, що в країні було проведено «свій аналіз у презентації, яку робили спільно з Київською школою економіки, що ми в середньому виявляємо близько 35% хворих».

На запитання, що: «насправді у нас може бути 150 тисяч хворих на Covid-19?», Ляшко відповів: «Так, це математичне моделювання, яке це показує».

На питання, чи може Україна стати новим епіцентром пандемії коронавірусу в Європі, головний санлікар зазначив, що завжди є такі побоювання.

«Ми повинні розглядати і бути готові до найпесимістичніших сценаріїв. Чи боїмося ми? Боїмося. Готуємося ми один одному? Чи готові. Але до стрімкого зростання кількості випадків ніхто не буде готовий», - наголосив він.

Ляшко пояснив, що стрімке зростання нових випадків COVID-19 викличе колапс системи охорони здоров'я.

Нагадаємо,  у п'ятьох областях України за добу не виявлено жодного нового випадку коронавірусу.

Станом на ранок 7 липня в Україні зафіксовано 564 нові випадки коронавірусної хвороби Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: