МОЗ розповіло, як вберегтися від зараження холерою

МОЗ розповіло, як вберегтися від зараження холерою
Холера – це гостра бактеріальна інфекція, яка розвивається при вживанні продуктів харчування чи води
фото з відкритих джерел

МОЗ розповіло про причини, наслідки та способи уникнення від зараження холерою

Через російську військову агресію, масові руйнування окупантами РФ інфраструктури, відсутність у деяких містах доступу до чистої питної води збільшується ризик поширення інфекційних захворювань.

Небезпека пов’язана з тим, що у Маріуполі та інших знищених росіянами містах через руйнування відбувається змішування каналізаційних вод із питною водою та підземними водами, відтак відбувається і забруднення колодязів.

Наразі спалахів, зокрема, як холера, не зафіксовано, проте МОЗ опублікувало інформацію про те, які є прояви інфекційного захворювання та його наслідки, а також що потрібно знати, щоб вберегтися від зараження холерою.

Холера – це гостра бактеріальна інфекція. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі її виявляють у 1,3-4 мільйонів людей, з них помирають від 21 до 143 тисяч. Більшість випадків холери протікають у легкій чи помірній формі, в тяжчих – потрібне лікування антибіотиками.

Нагадаємо, раніше головна інфекціоністка України Ольга Голубовська повідомила, що на півдні України є імовірність спалаху холери. Причиною цих «воєнних інфекцій» можуть бути саме війна та голодування. Вона також зазначила, що і сам факт хронічного стресу теж може допомогти активізації різноманітних хвороб.

Також окупаційні війська закривають Маріуполь на карантин через ризик поширення холери.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: