У МОЗ заявили про необхідність відновлення зруйнованої системи санепідемслужби

Головним відповідальним за епідемічний захист в Україні буде головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко
У МОЗ заявили про необхідність відновлення зруйнованої системи санепідемслужби

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець 

Фото: МОЗ

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив, що одним із ключових пріоритетів нового керівництва міністерства вважає відновлення зруйнованої системи санітарної епідеміологічної служби,  щоб захистити українців від інфекційних хвороб.

Про це Ілля Ємець сказав під час зустрічі з представниками Всесвітньої організації охорони здоровя, Центру з контролю та профілактики захворювань в США, агенції USAID, а також Світового банку, – передає пресслужба МОЗ.

«Протягом багатьох років система епідемічного захисту України поступово руйнувалася. Зараз, особливо на тлі протидії коронавірусній хворобі COVID-19, ми розуміємо, що ситуацію потрібно змінювати. Саме тому одним із ключових пріоритетів нового керівництва Міністерства я вважаю відновлення зруйнованої системи санітарної епідеміологічної служби», – наголосив Ілля Ємець.

За словами очільника відомства, головним відповідальним за епідемічний захист в Україні буде заступник міністра-головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Нагадаємо, з 12 березня Кабмін ввів всеукраїнський карантин до 3 квітня.

З 12 березня у Києві запроваджується план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

Кількість заражених коронавірусом у світі станом на ранок 12 березня становить понад 126 тисяч.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: