Запаморочення може бути сигналом серйозної хвороби: роз'яснення лікарів

Запаморочення може бути сигналом серйозної хвороби: роз'яснення лікарів
Якщо часто виникає запаморочення, то потрібно звернутися до лікаря
фото з відкритих джерел

Запаморочення – один із симптомів раку легенів 

Запаморочення зазвичай є нешкідливим відчуттям, яке виникає майже у всіх, але якщо воно регулярно повторюється, особливо сильне, то може свідчити про наявність захворювання. Причиною запаморочення найчастіше є різка зміна пози, травми голови, токсичні для організму речовини та стрес. 

Британські онкологи з Інституту вивчення раку стверджують, що не потрібно ігнорувати запаморочення. Воно може бути ознакою раку легенів. Експерти попереджають, що симптоми раку легенів з’являться в міру прогресування захворювання.  

На ранніх стадіях ознаки або симптоми захворювання зазвичай відсутні. З часом можуть з’явитися ознаки небезпечного стану, такі як задишка та втрата ваги. Запаморочення також може бути ознакою раку легенів. Деякі типи клітин раку легенів виробляють гормони, які потрапляють у кров. Запаморочення і сонливість можуть бути викликані цими гормонами. Разом ці симптоми називаються паранеопластичний синдром.

Нагадаємо, що для того, щоб позбутися запаморочення потрібно приплив свіжого повітря. Також допоможе волога пов’язка, яку потрібно накласти на область чола і невелика кількість солодкого чаю.  

Оскільки запаморочення не є самостійним захворюванням, лікування залежить від причини його появи. Тільки фахівець може визначити причину запаморочення і призначити ефективне лікування. Діагностику та лікування запаморочення здійснюють такі лікарі: невролог, офтальмолог, вертебролог та оториноларинголог.

Читайте також: Як зрозуміти, що вам не вистачає вітаміну D

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: