Банкова пояснила стратегію Росії на нинішньому етапі війни

Банкова пояснила стратегію Росії на нинішньому етапі війни
РФ не припинила проводити масовані обстріли України, щоб спровокувати гуманітарні катастрофи та реалізувати справжні геноцидні цілі
фото: AP

Окупанти будуть і надалі продовжувати «м'ясні» штурми на пріоритетних напрямках

На нинішньому етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Зокрема, ворог планує «пересидіти» проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість у різних точках світу, проводити масові ракетні обстріли України і не тільки. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram.

За словами посадовця, стратегія Росії полягає в тому, щоб «пересидіти» країни демократії, а також проукраїнську коаліцію і таким чином песимізувати настрої, щоб категорично не програти й не нести відповідальність за свої злочини.

Крім того, ворог намагається провокувати будь-які осередки напруженості, ескалації чи конфлікти в різних точках світу, щоб відволікти глобальні ресурси від України.

Також Подоляк нагадав, що РФ не припинила проводити масовані обстріли України, щоб спровокувати гуманітарні катастрофи та реалізувати справжні геноцидні цілі.

Ба більше, у планах ворога – систематично обстрілювати прифронтові міста України, аби використати це як базовий аргумент: «бійтеся нас і далі та погоджуйтеся на наші умови».

За словами радника, окупанти будуть і надалі продовжувати «м'ясні» штурми на пріоритетних напрямках, щоб мати хоч якісь результати і виправдати внутрішню мілітаризацію.

Завданнями противника, на думку Подоляка, також є сформувати стійкий альянс з «максимально негативістськими режимами» – Іраном та КНДР, нарощувати обсяги пропаганди і втручатись у підсумки виборчих кампаній ключових демократичних країн.

«Проте для всіх цих маніфестних спроб встояти «російській стратегії» протиотрута існує. Саме час її активно застосовувати», – підсумував радник голови Офісу президента.

Нагадаємо, що якщо нинішні разючі темпи втрат Росії в особовому складі збережуться, вони можуть скоротити війну на цілий рік, вважає консультант зі стратегічного управління Стівен Копітс.

До слова, триває 682-й день повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 62 бойових зіткнення. Найбільше ворожих атак відбито на Авдіївському, Мар’їнському та Херсонському напрямках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: