Командир «Мрії» показав секретні кімнати у літаку (відео)

Командир «Мрії» показав секретні кімнати у літаку (відео)
Командир літака Ан-225 Дмитро Антонов показав таємні кімнати «Мрії»
фото: скріншот з відео Дмитра Антонова

Антонов пояснює, що навіть не кожному пілоту з екіпажу лайнера вдавалося побувати у всіх цих приміщеннях

Командир найбільшого літака у світі Ан-225 Дмитро Антонов показав таємні кімнати «Мрії», де побували навіть не всі члени екіпажу. Відео Антонов опублікував на своєму youtube-каналі.

Хоча «Мрії» має найбільший вантажний відсік серед усіх літаків, у його хвостовій частині є величезне приміщення, яке не можна використовуватиме для перевезення речей. Максимум, що тут можна розмістити – переносні сходи, розповів Антонов.

З цього відсіку є шлях до пасажирської кабіни обслуговуючого персоналу. Усього таких кабін дві – перша для пілотів у носі літака, друга для техніків – у хвості.

Відсік у хвості Ан-225, який не можна використовувати для перевезення вантажівВідсік у хвості Ан-225, який не можна використовувати для перевезення вантажів

При вході в пасажирський модуль знаходяться двері для аварійного залишення літаків і два надувні плоти. За словами командира «Мрії», кожен може вміщати по 46 осіб, а це означає, що у разі евакуації у них помістяться всі, хто був на борту.

Модуль для технічного персоналу має місця для сидіння та повноцінні спальні місця, які розташовані за схемою як у плацкартному вагоні.

Є тут і кухня. Вона оснащена духовою шафою для розігріву їжі, холодильником та трьома кип'ятильниками.

«Кип'яченої води вистачить на всіх», – пожартував пілот.

Від пасажирської кабіни до самого хвоста є коридор, через який тягнуться троси від штурвалів пілотів. Вони ведуть до виконавчих механізмів, які відповідають за відхилення керма висоти та керма напряму.

Механізм управління кермом висоти та напрямками в Ан-225 МріяМеханізм управління кермом висоти та напрямками в Ан-225 Мрія

Якщо пройти далі, то можна опинитися у невеликому приміщенні біля самого хвоста. Тут є люк, через який можна вийти на дах «Мрії».

Антонов розповів, що свого часу до хвостового приміщення довелося запросити одразу 30 людей. Це сталося у Франції, коли через велику вагу вантажу та особливості центрування літак не міг стати на шасі.

В результаті поява людей у хвостовому приміщенні дозволила змінити центрування та підняти авіалайнер-гігант.

Раніше український транспортний літак «Мрія» здув потоками повітря паркан біля британської авіабази Брайз-Нортон, звідки люди спостерігали за зльотом Ан-225.

Тим часом, 31 травня державне підприємство «Антонов» відзначило 75-річчя.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: