Міноборони Росії уперше призначило командувача угрупованням військ в Україні

Міноборони Росії уперше призначило командувача угрупованням військ в Україні
У березні 2022 року генпрокурорка Ірина Венедиктова повідомляла про підозру, яку було висунуто Суровікіну
фото з відкритих джерел

Раніше Сергій Суровікін командував угрупованням військ на окупованій частині південних областей

Міноборони РФ призначило Сергія Суровікіна командувачем об'єднаного угруповання військ в Україні. Про це повідомляють російські ЗМІ. Раніше він командував угрупованням військ на окупованій частині південних областей. Окупаційні війська отримують спільного командувача вперше.

За даними «Вікіпедії», генерал-полковник Сергій Суровікін народився 11 жовтня 1966 року в Новосибірську. У 1987 році закінчив із золотою медаллю Омське вище загальновійськове командне училище імені М. В. Фрунзе, пізніше Військову академію імені М. В. Фрунзе, з відзнакою Військову академію Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Був головнокомандувачем Повітряно-космічних сил Російської Федерації з 31 жовтня 2017 року.

28 грудня 2017 року президент Росії Володимир Путін вручив генерал-полковнику Суровікіну Золоту Зірку Героя Російської Федерації.

З січня по квітень 2019 року – командувач Угрупуванням військ Збройних сил Росії в Сирії. Друге перебування на цій посаді. У сукупності Суровікін командував російським угрупуванням військ у Сирії більше року – довше, ніж будь-хто з вищих офіцерів, які обіймали цю посаду.

16 серпня 2021 року указом президента Володимира Путіна присвоєно військове звання генерал армії.

Одружений, виховує чотирьох дітей: трьох дочок та сина.

У березні 2022 року генпрокурорка Ірина Венедиктова повідомляла про підозру, яку було висунуто Суровікіну. Слідство встановлено, що головнокомандувач Повітряно-космічними силами Росії організував вторгнення російської авіації на територію України та завдання ракетно-бомбових ударів, у тому числі по цивільним об'єктам.

Раніше у Росії зняли з посади командувача Західного військового округу Олександра Журавльова. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: