На Львівщині мешканці блокують дороги через об’єднану територіальну громаду

На Львівщині мешканці блокують дороги через об’єднану територіальну громаду
Мешканці Львівщини протестують проти приєднання до Львівської ОТГ

Мешканці Винників, Дублян, Грибовичів протестують проти приєднання до Львівської ОТГ

У місті Винники, що розташоване біля Львова, мешканці блокують дороги у знак протесту проти приєднання до складу Львівської ОТГ.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

«У Винниках протестують проти затвердженого урядом складу Львівської ОТГ, яка об'єднала загалом 18 міст і сіл, у тому числі і Винники. Також є перекриття в Малехові, як на Жовкву. Ще одне перекриття в Дублянах», – йдеться у повідомленні.

Протестувальникиі постійно рухаються переходом, тримають у руках плакати «Збережемо місто Винники». Через кожні декілька хвилин вони пропускають по одній автівці.

У місті Дубляни люди перекрили рух транспорту на 5 км автодороги «Під'їзд до міста Львова». Неподалік районного центру Рава Руська, в населеному пункті Грибовичі, майже 60 людей перекрили дорогу біля готелю «Варшава». У селі Підрясне на автодорозі Львів-Краковець рух транспорту перекрили близько 70 протестувальників.

Нагадаємо, 27 травня Кабмін на засіданні затвердив з доопрацюванням перспективний план формування територій громад Львівської області. Відповідно до нього, загалом на Львівщині буде 73 ОТГ.Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовицької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Рясне-Руське, Підрясне) сільських рад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: