На Полтавщині масштабна пожежа на сміттєзвалищі. Гасять фекаліями (фото)

На Полтавщині масштабна пожежа на сміттєзвалищі. Гасять фекаліями (фото)
Дим над Лубнами та навколишніми селами не дає дихати громаді й досі
фото: glavcom.ua

Оксиди нітрогену та сірки, бензопірен та діоксини три дні поспіль змушені вдихати лубенці

На Лубенському міському сміттєзвалищі ще 16 листопада розпочалася масштабна пожежа. Вогонь охопив близько 1,2 га. На надзвичайну подію виїжджали два відділення ДСНС, три одиниці спецтехніки та техніка місцевого КП «Чисте місто».

Хоча того ж дня пожежу було локалізовано, та містечко потонуло в смозі. Дим над Лубнами та навколишніми селами не дає дихати громаді й досі.

12 рятувальників та комунальники Лубен досі працюють на звалищі позмінно. Фото для «Главкома»12 рятувальників та комунальники Лубен досі працюють на звалищі позмінно. Фото для «Главкома»

Лубенка Катерина Дідич вислала фото з мобільного та такий коментар: «Вже скоро вечір, а ми так і не змогли вийти надвір. Я проскочила, поки не «накрило». Старенька мама, діти, тварини – всі як на ізоляції. Вікна «задраєні», навіть штори закрила – бо ядучий дим лізе в хату».

Фото свідків події, задимлення на околиці міста. Фото для «Главкома»Фото свідків події, задимлення на околиці міста. Фото для «Главкома»

Лубенець Віктор Мальцев живе на іншому від сміттєзвалища кінці міста, проте розповідає, що смог дістався і їхнього обійстя.

«Страждаємо не лише ми, а й за нами. Села навіть он пишуть в фейсбуці, що задихаються. І нема цьому кінця-краю. Знаємо, як воно тліє, може й на два тижні затягнутися», – скаржиться чоловік.

Станом на 19 листопада ситуація невтішна. Рятувальники позмінно чергують на звалищі, не перестаючи гасити осередки відкритого вогню.

Найгірше, що біля сміттєзвалища немає водогону. Найближче джерело води майже за кілометр. Тож рятувальникам доводиться використовувати рідину з каналізації сусідніх очисних споруд. Фактично пожежу гасять фекаліями.

Нагадаємо, 15 листопада сталася пожежа у багатоповерховому будинку на вул. Михайла Донця, 13 у Солом'янському районі столиці. Під час гасіння пожежі в квартирі було виявлено тіло жінки, 1955 року народження.

10 листопада сталася пожежа в багатоповерхівці на просп. Правди, 33 у Подільському районі столиці. Загоряння виникло на одному з балконів на другому поверсі з подальшим розповсюдженням вогню на балкони третього та четвертого поверхів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: