Обстріл біля київської філії «Радона»: чи є радіаційна небезпека

Обстріл біля київської філії «Радона»: чи є радіаційна небезпека
Внаслідок обстрілу невідомий об'єкт впав поряд із підприємством і не потрапив у важливі об'єкти
фото: пресслужба ДСНС

Виходу радіонуклідів у навколишнє середовище не було

Державна служба України з надзвичайних ситуацій спростовує інформацію про радіаційну небезпеку у столиці – внаслідок бомбардування попадання у важливі об'єкти не було, загрози забруднення немає. Про це повідомляє преслужба ДСНС.

«В інтернеті поширюється інформація, що внаслідок масового бомбардування Києва всіма доступними в Російській Федерації видами зенітного та ракетного озброєння снаряди потрапили до пункту поховання радіоактивних відходів київської філії «Об'єднання Радон». Рятувальники Київського гарнізону та співробітники Дослідно-випробувального управління Києві виїхали на місце пригоди для розвідки та вимірювання радіаційного фону повітря. На місці було встановлено, що внаслідок обстрілу невідомий об'єкт впав поряд із підприємством і не потрапив у важливі об'єкти», – йдеться у повідомленні ДСНС, розміщеному у телеграм-каналі.

Посилаючись на слова заступника директора «Об'єднання Радон» з виробничих питань Олени Полякової, ДСНС інформує: «Виходу радіонуклідів у навколишнє середовище не було, радіаційний фон в нормі, поверхневого забруднення немає».

У повідомленні Держслужби також наголошується, що на місці працювала дослідно-випробувальна лабораторія Головного управління, яка підтвердила, що загрози для населення немає.

Нагадаємо, війська окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: