Окупанти в Криму зібралися судити українського воїна-добровольця

Окупанти в Криму зібралися судити українського воїна-добровольця
Про затримання Аблямітова окупанти повідомили 19 серпня.

Адвокат зазначив, що термін утримання під вартою Аблямітова закінчується 17 жовтня, тому захисник передбачає, що слухання у справі призначать до цієї дати

Матеріали кримінальної справи щодо Меджита Аблямітова, якого звинувачують в участі в батальйоні імені Н. Челебіджихана, направлено для розгляду в контрольований окупантами Кіровський райсуд.

Про це повідомив у Facebook адвокат Айдер Азаматов.

«Меджит вважає, що він нічого протизаконного не робив. На стадії попереднього слідства сторона захисту і Меджит заявили після ознайомлення з матеріалами справи про необхідність проведення попереднього слухання у справі, оскільки є безліч обставин для припинення кримінального переслідування Аблямітова», – написав Азаматов.

Адвокат зазначив, що термін утримання під вартою Аблямітова закінчується 17 жовтня, тому захисник передбачає, що слухання у справі призначать до цієї дати.

Про затримання Аблямітова окупанти повідомили 19 серпня. У ФСБ стверджують, що кримчанин у 2016 році виїхав на материкову частину України і вступив «в батальйон імені Н. Челебіджихана, створений Ленуром Іслямовим».

Прокуратура АРК розпочала кримінальні провадження за фактами незаконного затримання та проведення обшуку у громадянина України за нібито участь у «добровільному кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Як повідомляють «Крим.Реалії», раніше в Криму було винесено три обвинувальні рішення щодо кримських татар, яких визнали винними в тому, що вони були членами Добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана. Винесено також два заочні вироки кримчанам з підозрами в тому, що вони також є членами цього формування.

Дискусія про створення кримськотатарського батальйону у складі структури правоохоронних органів України триває з 2016 року.

У Національній гвардії України, яка входить в систему Міністерства внутрішніх справ України, зазначали, що заяви про створення в їхній структурі «кримськотатарського батальйону«, залишаються поки на рівні заяв, які не закріплені законодавчо.

Ленур Іслямов закликав присвоїти створюваному «кримськотатарському батальйону« імені Номана Челебіджихана номер військової частини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: