Польща вважає вчорашню атаку РФ на Львівщину невипадковою

Польща вважає вчорашню атаку РФ на Львівщину невипадковою
Окупанти вдарили по Львівщині під час візиту до України глави МЗС Польщі
фото ілюстративне

Яблонський: «Росія змушена вести цю війну методами неточних обстрілів»

Ракетний удар по Червоноградському районі Львівщини у день візиту до Києва міністр закордонних справ Польщі та голова ОБСЄ Збігнєва Рау є невипадковим. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський в ефірі «Польського радіо».

«Думаю, що обстріл під час цього візиту не є зовсім випадковим», – сказав Яблонський.

Заступник зауважив, що глава польської дипломатії під час візиту вкотре підкреслив послідовність політики Варшави щодо підтримки України і мобілізації міжнародної спільноти для надання допомоги Києву.

Яблонський зазначив, що Росія від початку повномасштабної війни атакує різні цілі в Україні, велика частина яких є цивільними об’єктами. Крім того, за його словами, арсенали високоточної зброї Росії вичерпуються. 

«Відтак, Росія змушена вести цю війну методами неточних обстрілів, що часто відбувається коштом цивільних об’єктів. Вони (окупанти, – ред.) повністю усвідомлюють, що ударів можуть завдавати по цивільних об’єктах, і йдуть на це», – додав дипломат.

Нагадаємо, вчора під час повітряної тривоги окупанти поцілили ракетою по зенітно-ракетному комплексі на Львівщині.

Відомо, що вчора російські загарбники випустили вісім крилатих ракет типу Х-101 (Х-555) з бомбардувальників Ту-95 (Ту-160) у напрямку центральних, південних та західних областей України. Це коштувало окупаційним силам $91 млн. Відомо, що вартість однієї ракети Х-101 – $13 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: