Рашисти посилюють тиск на персонал Запорізької АЕС

Рашисти посилюють тиск на персонал Запорізької АЕС
У березні кадировці захопили Запорізьку АЕС та вбили співробітників, які контролювали ядерну безпеку
фото з відкритих джерел

Російські військові продовжують вимагати погодження дій персоналу Запорізької АЕС зі своїми командирами

Окупанти посилюють тиск на персонал Запорізької АЕС, однак «Енергоатом» продовжують контролювати експлуатацію станції. Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Технічну та радіаційну безпеку контролює «Енергоатом», персонал також працює під українським керівництвом.

«Ситуація контролюється НАЕК «Енергоатом»: технічна ситуація, радіаційна безпека. Ремонти й експлуатація станції контролюються нами, і персонал станції працює за нашими вказівками», – сказав він.

Однак загарбники продовжують вимагати погодження дій персоналу станції зі своїми командирами, але у роботу станції не втручаються.

«Звичайно, є небезпека від того, що їхні дії можуть бути непередбачувані. Але поки що передумов для того, щоб ЗАЕС була відключена від енергосистеми України, у нас немає», – додав Котін.

Нагадаємо, днями українська розвідка повідомила, що на Запорізькій АЕС склалась критична ситуація щодо забезпечення стабільної та безпечної роботи станції. Практично відсутні запчастини та витратні матеріали.

Відомо, що у разі втрати контролю над тимчасово окупованою Запорізькою атомною електростанцією Україна повністю відключить її від мереж.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: