Родичі загиблого пілота Табанюка вважають авіатрощу замовним убивством

Родичі загиблого пілота Табанюка вважають авіатрощу замовним убивством

Українські слідчі жодних версій трагічної події досі не озвучили

Фото «Репортер»

До розслідування причин авіакатастрофи долучилися експерти зі США, чиї громадяни теж загинули

У суботу, 31 липня, в Коломиї із військовими почестями провели в останню путь пілота Ігоря Табанюка, який три дні тому загинув в авіакатастрофі. Рідні зізналися: досі не вірять у те, що чоловіка більше немає, а авіатрощу вважають замовним убивством. Професійного льотчика поховали на кладовищі в Королівці, поряд із могилою молодшого сина Дениса, який 2013 року теж не повернувся з польоту, – повідомляє ТСН.

Попрощатися із Табанюком у Центр Коломиї прийшли сотні людей, його колеги й друзі з’їхалися з усієї країни. Чоловіка ховали в закритій труні – адже літак вибухнув й згорів разом із будинком, де впав.

Вперше після трагедії відчинив ворота місцевий аеродром, де Ігор Табанюк останні 10 років відроджував малу авіацію України: він заснував льотну школу, кожного року проводив популярний авіафестиваль. І саме звідки вирушив у політ, який для нього став останнім.

Колеги і друзі Ігоря Табанюка, які багато разів передивилися випадково зняте відпочивальниками відео падіння спортивного літака WT-10 Advantic, губляться у здогадах про те, що могло трапитися.

«Висота не була критична. Тобто, на тій висоті можна було виправити помилки. Він би такі помилки виправив. Якби це було в його руках», – зазначив один із них.

«Одразу видно, що він не скористався рятувальною системою. Значить, все йшло нормально. І буквально за декілька секунд могло щось таке трапитися – чи пасажир якось не так повівся чи, може, пасажиру стало зле, або щось з обладнанням», – додав інший пілот.

Зі свого боку президент Української авіаційної асоціації Геннадій Хазанов зазначив, що літак однозначно був у технічно справному стані.

«Ігор Петрович на здоров’я не жалівся ніколи – колишній військовий льотчик. До цього теж питань немає. Тобто, могло бути щось на борту з чимось пов’язане. З блокуванням керування», – припустив він.

Водночас рідні загиблого пілота висловили переконання, що авіатрощу хтось підлаштував. Його син, теж Ігор, підкреслив, що на батька останнім часом сипався шквал погроз і провокацій. Він навіть збирався вивезти з Коломиї свою сім’ю. І все це, переконані, через аеродром, який у Табанюка намагалися відібрати.

«По-перше, в понеділок він заявив слідчому и моїй матері: якщо найближчим часом щось трапиться, то це – він назвав прізвища – винні й причетні до цього люди. Друге, після прильоту на аеродром я не виявив на камерах відеоспостереження ніякого відеозапису. Це велика підозра для мене. Написав заяву в поліцію», – розповів син загиблого пілота.

В результаті авіакатастрофи загинули чотири людини – інструктор і співвласник аеродрому в Коломиї ігор Табанюк і троє іноземців.

Відомо, що до розслідування причин авіакатастрофи долучилися експерти зі США, чиї громадяни теж загинули, Словаччини й Австрії, де розробляли двигун та саме повітряне судно. Українські слідчі жодних версій трагічної події досі не озвучили.

Раніше відомий мандрівник назвав три можливі причини падіння літака на Прикарпатті.

Нагадаємо, селі Шепарівці (Коломийщина) спортивний літак впав на приватний житловий будинок. Рятувальники опублікували відео з місця падіння літака на Коломийщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: