Російські окупанти стягнули на Луганщину важку техніку

Російські окупанти стягнули на Луганщину важку техніку
Окупанти продовжують нарощувати мінні поля в прямій близькості до ділянки розведення сил та засобів «Петрівське»

ОБСЄ зафіксувала поблизу селища Лутугине 11 танків та гаубицю «Гіацинт С»

СММ ОБСЄ зафіксувала 11 танків Т-64, а також 152 міліметрову самохідну гаубицю 2С5 «Гіацинт С» на території об’єкта поблизу непідконтрольного урядові України селища Лутугине Луганської області.

Про це повідомляє штаб ООС з посиланням на щоденний звіт СММ ОБСЄ від 10 липня.

«Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що російсько-окупаційні війська й надалі продовжують ігнорувати та грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння.

Так, у щоденному звіті СММ ОБСЄ від 10 липня 2020 року під час спостережного польоту БПЛА представників Місії зафіксував на території об’єкта поблизу непідконтрольного урядові України селища Лутугине Луганської області, одинадцять танків Т-64, а також 152 міліметрову самохідну гаубицю 2С5 «Гіацинт С», – йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти продовжують нарощувати мінні поля в прямій близькості до ділянки розведення сил та засобів «Петрівське».

Також зазначається, що з метою приховування озброєння та військової техніки російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти Місії, обстрілюючи зі стрілецької зброї безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ.

«УС СЦКК стурбована тим, що російсько-окупаційні війська продовжують демонструвати стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей та відверто ігнорують взяті на себе зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи. Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення міжнародного збройного конфлікту та наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах», – додали у повідомленні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: