У День пам'яті захисників Зеленський звернувся до українців

У День пам'яті захисників Зеленський звернувся до українців
Президент України Володимир Зеленський
фото: скріншот

Зеленський: «Бути достойними шляху, яким іде Україна – це обовʼязок»

Сьогодні, 29 серпня відзначається День памʼяті захисників. Кожен такий день – це нагадування для всього нашого народу, для кожного, хто працює на державу. Нагадування, чим заповнене все, що є нашою державою. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Сьогодні особливий день. День памʼяті. День усіх наших захисників, захисниць, які загинули в боях заради України з 14-го року, з 24-го лютого. Сини, доньки. Батьки, матері. Брати, сестри. Друзі. Колеги. Знайомі. Побратими. Багатьом з українців сьогодні є кого згадати, чию памʼять ушанувати. Багато хто з нас сьогодні подумки був із тими своїми близькими, рідними та друзями, хто зараз воює. Хто зараз щодня, щогодини ризикує своїм життям заради України», – наголосив глава держави.

За словами Зеленського, для батьків українських героїв, синьо-жовтий прапор України – це тепер нагадування про рідну дитину, про її подвиг заради держави.

«Дитина, чий батько загинув на фронті, захищаючи Україну… Кохані, яким більше не зустрітися, бо війна забрала життя, яке стало життям України… Усе, що є нашою державою, і всі, хто є нашою державою – кожна інституція, кожен посадовець, – повинні відчувати, яка Україна за ними. Скільки болю в її серці. Скільки відваги в неї. Яка памʼять про людей, яких більше немає. Що тепер у її символах. Та як по-іншому люди сприймають тепер усе, що принижує Україну, її силу та сподівання», – зазначив президент.

Очільник України підкреслив, що бути достойними шляху, яким іде Україна, – це обовʼязок.

«Давати Україні більше сили. Більше можливостей. Обовʼязок. Бути небайдужими до кожного й кожної, хто поруч із тобою. Підтримувати. Дбати про людей. І завжди наближати результат. Головний результат для України. Україна має перемогти. Для всіх це головне. Щоб не відводити очей від поглядів на фотографіях воїнів на Стіні памʼяті, на інших меморіалах», – сказав Зеленський.

Президент України подякував всім, хто працює заради України, хто бʼється заради України саме так: достойно, сміливо, міцно.

«Слава всім нашим воїнам! Слава нашому народу, народу України! Вічна памʼять усім, хто віддав своє життя заради України», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що у столиці вшанували полеглих воїнів із нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. Участь у покладанні квітів та поминальному молебні взяли військовослужбовці, ветерани, рідні та близькі загиблих захисників і захисниць, представники громадських організацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Українські артилеристи за добу виконали 1200 завдань на Таврійському напрямку
Контрнаступ на Таврійському напрямку: Тарнавський повідомив про успіх ЗСУ
Окупанти отримують зарплатню – невелику, але вона встановлена згідно норм міжнародного права
Полонені окупанти вже залучені до відбудови України – розвідка
Про дозвіл учасникам бойових дій ввозити авто з-за кордону без сплати податків
Про дозвіл учасникам бойових дій ввозити авто з-за кордону без сплати податків
Україна отримає дві пускові установки ЗРК Patriot
Додаткові системи ППО та танки: Німеччина передала Україні чергову допомогу
Український уряд додав п’ять грецьких судноплавних компаній до списку «міжнародних спонсорів війни»
Тіньовий флот Путіна. Як західні компанії фінансують війну проти України Світова преса
Олексій Данілов заявив, що Україна може атакувати Росії власним озброєнням
Данілов розповів, якою зброєю Україна може завдавати ударів по території РФ
Президент США Джо Байден(зліва), генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг(центр) і президент України Володимир Зеленський (праворуч)
Україна дратує союзників своєю військовою стратегією та вимогами – ЗМІ
Росія раніше здійснювала обмін полоненими через Туреччину
Українські полонені могли потрапити в Угорщину через Туреччину – ЗМІ
Народний депутат Олег Дунда стверджує, що більшість російських опозиціонерів переслідують власні цілі, коли виступають проти Путіна та війни
Як Україні використовувати російську опозицію? Соратник Зеленського запропонував оригінальний хід
Дата публікації новини: