У ЄС підтримали ідею передачі проєкту закону про олігархів у Венеціанську комісію

У ЄС підтримали ідею передачі проєкту закону про олігархів у Венеціанську комісію
Фредрік Весслау вважає, що рішення спрямувати проєкт закону про олігархів на розгляд до Венеціанської комісії піде на користь Україні
Фото: pokrovsk-police.dn.ua

Заступник голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредрік Весслау назвав рішення конструктивним

Рішення спрямувати проєкт закону про олігархів на розгляд до Венеціанської комісії конструктивне і піде на користь Україні. Про це заявив заступник голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредрік Весслау під час форуму YES Brainstorming у Києві, коментуючи ідею передачі проєкту закону про олігархів на перевірку до Венеціанської комісії.

«Венеціанська комісія завжди має великий авторитет у справі законотворчості. Їхні висновки щодо таких питань відіграють в Україні конструктивну роль. Думаю, загалом вам було б корисно послухати думку Венеціанської комісії», – заявив він в ефірі телеканалу «Україна 24».

Раніше ідею отримання висновку Венеціанської комісії щодо цього проєкту закону підтримав екс-прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт.

Як повідомлялося, 10 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков направив законопроект №5599 про олігархів по висновок в Європейську комісію «За демократію через право» (Венеційську комісію).

2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції законопроєкту про олігархів і запропонувала направити його в Венеційську комісію. Це рішення також підтримали 4 фракції парламенту.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: