Американські аналітики пояснили, чому Росія хоче анексувати захоплені території в жовтні

Американські аналітики пояснили, чому Росія хоче анексувати захоплені території в жовтні
фото з відкритих джерел

Російська окупаційна влада насильно мобілізує українських мирних мешканців з усіх окупованих областей

Російське військово-політичне керівництво спробує «анексувати» загарбані території України до чи після 1 жовтня, щоб незаконно залучити до мобілізації українських громадян. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Саме ця дата є початком звичайного осіннього циклу призову у Росії. «Кремль, найімовірніше, включить українських громадян на окупованих територіях у російський призовний цикл, розширивши примусову мобілізацію для громадян України для боротьби проти України», – йдеться у звіті.

Наразі ця категорія не відповідає юридичним критеріям поточного указу Путіна  про часткову мобілізацію. «Як і «російські громадяни» згідно з російським законодавством, українські чоловіки від 18 до 27 років на анексованих територіях отримають право на військову службу», – вказують експерти.

Водночас аналітики зауважують, що деяких українців уже мобілізовано у лави ЗС РФ. Так, «губернатор» Севастополя Развожаєв 25 вересня прозвітував про мобілізацію близько 2 тис. осіб в окупованому Криму і Севастополі. «Російська окупаційна влада насильно мобілізує українських мирних мешканців з усіх окупованих областей у меншій кількості», – зазначають аналітики.

Це узгоджується з введеними Росією обмеженнями на виїзд з окупованих територій чоловікам віком до 35 років. Окупантам у Мелітополі доручили сформувати до 10 жовтня «добровольчий батальйон до 3 тис. осіб».

А 26 вересня стало відомо про «мобілізацію» чоловічого населення Сватівського району Луганської області.

Нагадаємо, триває 216-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник продовжує зосереджувати зусилля на повній окупації Донецької області та утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Тривають обстріли позицій наших військ вздовж лінії зіткнення, в окремих районах окупанти намагаються відновити втрачені позиції, ведуть повітряну розвідку. Ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі та житлу мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. 

Читайте також: Власність росіян і білорусів, яку конфіскувала Україна. Список публікується вперше

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: