Арахамія поскаржився на відсутність грошей для відбудови Донбасу

Арахамія поскаржився на відсутність грошей для відбудови Донбасу

Арахамія вважає, що питання фінансування відновлення Донбасу правильне, але передчасне 

Фото Радіо Свобода

Гроші на реінтеграцію Донбасу доведеться десь шукати – Арахамія

Необхідна на відновлення Донбасу сума може перевищувати 50 мільярдів доларів. Таких грошей країна не має, однак про це поки говорити зарано. Про це заявив голова фракції «Слуги народу», народний депутат Давид Арахамія в інтерв’ю LB.ua,

Арахамія зазначив, що «пов’язаних з реінтеграцією Донбасу витрат – мама не горюй».

У американського уряду була нездійснена ініціатива щодо реінтеграції Палестини з фондом в 50 млрд доларів на три роки. Я думаю, що у нас суми можуть бути вищими, – сказав він.

Водночас Арахамія зазначив, що питання про фінансування – «правильне, але передчасне». Так, шукати джерела фінансування потрібно буде після повернення контролю над територіями.

«Навіть якщо станеться Нормандія, нам в один день не скажуть: «Все, забирайте Донбас». Переговорний процес буде довгим. Ми ж розуміємо, що в нас грошей на відбудову Донбасу немає», – заявив політик. 

Лідер фракції «Слуга народу» додав, що гроші «десь доведеться брати». Коли з’являться передумови для поліпшення ситуації, до розв’язання питання залучать групу експертів.

Ви зараз можете провести політичні переговори з партнерами про фінансування Донбасу, якщо на столі немає реалістичного плану? Неможливо, – наголосив Арахамія.

Як повідомлялося, лідер «Слуг народу» висунув гучне звинувачення щодо воїнів АТО.

Нагадаємо, Давид Арахамія пояснив комунікаційний провал з суспільством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: