Луценко відвідав форум Порошенка всупереч закону: йому заборонено займатись політикою

Луценко відвідав форум Порошенка всупереч закону: йому заборонено займатись політикою

Генпрокурор заявив, що наразі перебуває у відпустці

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що висловлював свою громадянську позицію на форумі, де президент Петро Порошенко оголосив, що братиме участь у виборах.

Про це Луценко заявив журналістам програми «Схеми».

«Генеральний прокурор висловлює свою громадянську позицію і висловлює позицію керівника правоохоронних органів», — сказав Луценко.

Також глава ГПУ додав, що наразі перебуває у відпустці.

Зазначимо, що відповідно до ст.19 Кодексу професійної етики працівників прокуратури, працівник прокуратури не може брати участь у будь-якій політичній діяльності, передвиборній агітації, демонструвати свої політичні переконання та вчиняти дії, що можуть бути розцінені як його особливе ставлення до певної політичної сили.

Працівники прокуратури мають неухильно дотримуватися вимог кодексу при виконанні своїх службових обов’язків та поза службою.

Крім того, є закон про прокуратуру, де прописані повноваження генпрокурора. У ньому йдеться про те, що йому заборонено займатися політичною діяльністю. 

Нагадаємо, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що країні не потрібні нові курси, як хотів би президент Росії Володимир Путін.

У вівторок, 29 січня, президент Петро Порошенко брав  участь у форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який проходив у столичному Міжнародному виставковому центрі. 

Порошенко заявив, що буде балотуватися на другий термін.  

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: