Міністр, якого нещодавно звільнили з уряду, зізнався, що перехворів коронавірусом

Міністр, якого нещодавно звільнили з уряду, зізнався, що перехворів коронавірусом

Ігор Уманський сказав, що перехворів коронавірусом ще до призначення в мністерство фінансів

Фото: Страна

Уманський перехворів коронавірусом ще до призначення в Мінфін

Ексміністр фінансів Ігор Уманський сказав, що перехворів коронавірусом ще в лютому цього року, до того, як його призначили міністром фінансів (5 березня- ред.)

Про це Ігор Уманський розповів в інтерв’ю «Стране».

Уманський зазначив, що всі представники  провоохоронних органів на засідання в Офіс президента приходять в масках. «Всі, крім мене. Я вже перехворів коронавірусом. Ще в лютому. Не хвилюйтеся, до призначення в Мінфін», – уточнив Уманський.

Зазначимо, Ігор Уманський тричі обіймав посади в міністерстві фінансів України: виконуючим обов'язки міністра, заступником. А з 5 по 30 березня 2020 був міністром фінансів України в уряді Дениса Шмигаля

Через три тижні його звільнили, після того, як в новому Кабміні розігрівся перший корупційний скандал на ґрунті тіньових схем мінімізації податків за участю фіскальних органів влади.

Уманський звинуватив головного податківця Сергія Верланова в тому, що його люди кришують схеми щодо "скрутки" ПДВ. Відтак Верланова і головного митника Максима Нефьодова звільнили. На наступний день після цього Уманського призначили радником голови Офісу президента Єрмака і у цей день Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування заяв ексміністра фінансів.

Нагадаємо, звільнений з посади голови Державної податкової служби Сергій Верланов 23 квітня подав до Офісу генпрокурора заяву з проханням зареєструвати кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про злочин ексміністром фінансів Ігорем Уманським.

Станом на ранок 27 квітня в Україні налічується 8617 хворих. За минулу добу підтвердження отримали 492 випадки зараження. Також збільшилася кількість померлих від Covid-19 і становить 209 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: