Помер відомий журналіст і прессекретар В’ячеслава Чорновола

Помер відомий журналіст і прессекретар В’ячеслава Чорновола
Помер журналіст Дмитро Понамарчук

Понамарчук відомий активний учасник національно-визвольної боротьби за незалежність і демократичний устрій України

У віці 58 років помер відомий журналіст, громадський діяч, активний учасник національно-визвольної боротьби за незалежність і демократичний устрій України, беззмінний прессекретар В’ячеслава Чорновола, Дмитро Понамарчук.

Про смерть повідомив колишній народний депутат та політичний експерт Олександр Доній в Facebook.

«Прикра звістка, що пішов з життя Дмитро Понамарчук.. Дмитро значну частину свого життя присвятив служінню Народному Руху України та пам'яті В'ячеслава Чорновола...», – написав Доній.

.jpg_151

Відповідно до дописів на сторінці журналіста, Понамарчук довгий час хворів. Під час тривалої хвороби з ним постійно був його син.

«Сьогодні уночі помер батько мого сина – Дмитро Понамарчук. Не висловлюйте співчуття мені, під час тривалої хвороби Дмитра його доглядав Славко», – написала Олена Бондаренко.

Як відомо, Дмитро Понамарчук народився 13 липня 1962 р. в Донецьку.

Понамарчук був громадськии діячем, журналістом, беззмінним прессекретарем В’ячеслава Чорновола.

З 1991 року був прессекретарем Вячеслава Чорновола, якого Народний Рух висунув кандидатом у перші президенти України. Очолював агенцію «Рух-прес», яка стояла біля витоків української вільної журналістики, редактор політвідділу газети Вячеслава Чорновола «Час/Тіме».

У 1995-96 рр. Понамарчук зробив серію автобіографічних телеспогадів Леха Валенси, Станіслава Шушкевича, Вітаутаса Ландсбергіса та інших видатних діячів у межах міжнародного проекту «Усна історія Незалежної України». Ориґінали цієї унікальної відеобібліотеки на довічному зберіганні в архіві Гарвардського університету.

У 1996 році за завданням Вячеслава Чорновола таємно вивіз із Білорусі в Україну лідера Білоруського Народного Фронту Зянона Пазьняка, на якого полював КҐБ за опозиційну діяльність проти президента Олександра Лукашенка.

25 березня 1999 року лідер Народного Руху загинув у автокатастрофі. Саме він був в автівці з лідером «Народного руху», яка потрапила в аварію. Дмитро зазнав тяжких травм, але вже 9.09.1999 р. заснував Фонд вільних журналістів імені В’ячеслава Чорновола.

Понамарчук відомий активний учасник національно-визвольної боротьби за незалежність і демократичний устрій України, борець за незалежність України у ХХ сторіччі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: