Порошенко: Ніхто не знає, кого Росія атакує завтра

Порошенко: Ніхто не знає, кого Росія атакує завтра
Президент України Петр Порошенко
Фото: Главком

Порошенко зауважив, що чотири року тому всі боялися назвати напад Росії на України агресією, називаючи це конфліктом чи кризою

Росія у своїх агресивних діях є непередбачуваною і може завтра атакувати будь-де, наприклад країни Балтії, чи захищатиме зброєю «Північний потік-2».

На цьому в інтерв’ю польському телеканалу TVN24 заявив президент України Петро Порошенко.

«Ніхто не знає, кого Росія хотітиме атакувати завтра. Може російські солдати хотітимуть захищати «Північний потік-2» й атакують країни Балтії. Може Росія хотітиме вдарити по чергових виборах, як вони пробували це робити під час референдуму в Голландії, чи під час референдуму щодо Брексіт та в інших країнах»,- заявив Порошенко.

Він підкреслив, що в нинішній ситуації Україна вимагає єдності світу, як це було продемонстровано нещодавно, коли російські сили атакували українські кораблі у нейтральних водах Чорного моря.

Глава держави зауважив, що чотири року тому всі боялися назвати напад Росії на України агресією, називаючи це конфліктом чи кризою. Натомість, зараз, ситуація виглядає «зовсім по-іншому». Він підкреслив, що кожного разу Росія відкидає свою відповідальність за ті чи інші злочини. І лише демонстрація безпосередніх доказів, як у випадку збиття малайзійського «Боїнга» MH17 чи отруєння у Солсбері, дозволяє показати справжню Росію.

Президент України наголосив, що події в Керченській протоці є «небезпечними для цілісності України, але насамперед – для регіональної безпеки усієї Європи, і, можливо, для глобальної безпеки».

Порошенко підкреслив, що реакція Заходу на агресію у Керченській протоці була «блискавичною»: на агресію проти України відреагували НАТО, більшість країн Альянсу, ООН, G7 та ЄС.

Нагадаємо, 12 держав-членів ООН вимагають від Росії звільнити українських моряків.

Україна в рамках 25-ї зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ надала докази мілітаризації Росією анексованого нею Криму.

Також 6 грудня стало відомо, що Литва першою з країн ЄС вводить санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці.

Польща в ОБСЄ заявила, що Росія вже не може сховатися за «зеленими чоловічками».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: