Порошенко розповів про нові антиросійські санкції

Порошенко розповів про нові антиросійські санкції
Петро Порошенко

У кінці квітня спливає термін дії старих санкцій проти Росії, тому вже заплановані нові

Президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом Україна має запровадити новий пакет санкцій проти Росії, врахувавши американські санкції через втручання РФ у вибори. Про це він розповів під час виступу на Київському безпековому форумі.

Український президент підтримав економічні обмеження та рішення про заморожування рахунків оточення Путіна, нещодавно ухвалене Вашингтоном. Він відзначив, що Україна планує ухвалити аналогічне рішення.

«Я звернувся до відповідних відомств, для підготовки пропозицій. Щоби РНБО підготувала необхідний пакет обмежувальних заходів проти Росії», - заявив Порошенко.

Президент відзначив, що наразі спроби Росії змінити результати виборів не мали успіху.

«Попри спроби в Росії втрутитися в вибори, приклад Нідерландів, Франції, Німеччини показує, що виборці підтримують європейські цінності», - уточнив він.

Раніше Порошенко заявляв про антиросійські санкції у Берліні. Українські санкції проти РФ, зокрема, російських олігархів, будуть винесені на розгляд РНБО найближчими днями і будуть введені. 

Як відомо, російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: