Порошенко заявив, що Росія уже втручається у вибори в Україні

Порошенко заявив, що Росія уже втручається у вибори в Україні
Петро Порошенко під час інтерв’ю Bloomberg
Фото: прес-служба глави держави

За словами Порошенка, Росія використовує демократичні інструменти для впливу на демократичні країни

Президент Петро Порошенко застеріг від небезпеки популізму для Європи і України та наголосив, що Росія впливає на виборчі процеси, які відбуваються в європейських країнах та в Україні у 2019 році.

Про це він сказав в інтерв’ю Bloomberg в рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

«Є російський вплив на вибори, коли Росія використовує демократичні інструменти для впливу на демократичні країни. Ми вживаємо заходів для мінімізації та зупинки російського впливу. Знаєте, що є найкращим рішенням? Відповідальне голосування людей», – наголосив Порошенко.

Президент підкреслив, що Європа продемонструвала відповідальне голосування громадян в 2016 та 2017 роках.

«Всі говорили, що у Франції, Німеччині переможуть популісти. Сподіваємось, що цього не відбудеться в багатьох європейських країнах, не відбудеться в Україні та під час виборів до Європейського парламенту», – зазначив він.

За його словами, «небезпека популізму надзвичайно висока в Європі, а також в Україні, яка є частиною Європи».

«В нас є безвідповідальні політики, які тільки обіцяють», – додав Порошенко.

Раніше в МЗС Росії заявили, що РФ планує направити своїх спостерігачів на вибори до України, проте нібито побоюється провокацій. Також глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ОБСЄ запросила наглядачів від Росії на вибори в Україні.

9 січня голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ України не прийматиме заявки від російських спостерігачівна вибори президента-2019. 

Також повідомлялося, що під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії. П’ять виборчих дільниць у дипломатичних представництвах України на території Росії, які були затверджені ще 2012 року, відповідно до цієї постанови перестануть існувати.

Натомість ЦВК розширила межі своїх дільниць на територіях посольств України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Тепер за цими дільницями закріплені не лише межі відповідних держав, а й низки областей Росії.

Зазначимо, що відтепер українці зможуть відкривати Реєстр виборців на мобільному телефоні.

До вашої уваги:
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

      Коментарі — 0

      Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
      Іде завантаження...
      Показати більше коментарів

      Читайте також

      Дата публікації новини: