«Про це знав Зеленський». Разумков зробив гучну заяву щодо відео із Трухіним

«Про це знав Зеленський». Разумков зробив гучну заяву щодо відео із Трухіним
Ексспікер парламенту закликав ДБР ще пів року тому сказати, чи був Трухін за кермом
скріншот з відео

Колишній голова Ради впевнений, що скандальне відео з Трухіним раніше бачили на Банковій

Про резонансне відео з народним депутатом від «Слуги народу» Олександром Трухіним після ДТП знав президент Володимир Зеленський та керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Таку заяву зробив ексспікер Верховної Ради, нардеп, голова міжфракційного об'єднання «Розумна політика» Дмитро Разумков в етері телеканалу «Україна 24».

Разумков розповів, що в день ДТП (23 серпня Олександр Трухін, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва, – ред) зателефонував до міністру внутрішніх справ і запитав, що там відбувається.

«Ми працюємо, інформації поки немає». Це відео, яке було вчора показане, впевнений потрапило на стіл до міністра в той же день. Знаю, як це працює, а це заступник голови бюджетного комітету, наближений до Офісу президента, навіть не рядовий народний депутат. Повірте мені, про це знав знав президент, про це знав голова офісу. Я не вірю, що міністр внутрішніх справ тихенько сховав собі це в кишеню», – заявив Разумков.

Зазначимо, Разумков коли був головою Верховної Ради заявляв, що здивований тим, що «слуга» Олександр Трухін відмовчується щодо ситуації з ДТП за його участі. Ексспікер тоді казав, що очікує, коли правоохоронці публічно скажуть, хто був за кермом, адже перевірити це нескладно.

Додамо, що 2 лютого Зеленський вперше відреагував на скандальне відео з Трухіним.

Також 2 лютого нардепа Трухіна виключили зі «Слуги народу». Варто вказати, що в мережі висувається припущення, що організатором інформаційного зливу щодо скандального ДТП міг бути сам Аваков. Натомість сьогодні сам Аваков зізнався, що дуже втішений.

Також МВС після публікації відео ДТП з Трухіним переводить стрілки на ДБР. Натомість ДБР каже, що в них не було відео з Трухіним, яке зняли поліцейські. Ще генпрокурорка доручила НАБУ відкрити нове провадження після відео з нардепом.

Як відомо, аварія за участю «слуги народу» Олександра Трухіна сталася 23 серпня на Бориспільській трасі поблизу Києва. У автопригоді постраждало шість людей, серед них двоє дітей і голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі. Усі наступні місяці Трухін наполегливо переконував, що був тверезим на момент аварії і не керував автівкою, що спричинила масове ДТП.

Напередодні ввечері журналісти оприлюднили відео з місця ДТП за участю нардепа «Слуги народу» Олександра Трухіна. Так, нардеп після аварії звертається до поліцейського зі словами «Давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Денисом Монастирським. Нардеп також звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити».

Поліцейський намагається пояснити народному обранцю, що за такі домовленості є кримінальна відповідальність, та що «слуга народу» порадив «нє ісполнять».

Після появив відеорозслідування голова парламентської фракції «слуг народу» Давид Арахамія відреагував на розслідування щодо резонансної ДТП за участі народного обранця з їхньої фракції Олександра Трухіна. Він заявив, що Олександру Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії «Слуга народу».

Натомість «Євросолідарність» поклала на Зеленського повну відповідальність за дії скандального Трухіна та різко відреагувала на розслідування ЗМІ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: