Рада підтримала постанову щодо визначення чесного прожиткового мінімуму

Рада підтримала постанову щодо визначення чесного прожиткового мінімуму

Парламент підтримав проект постанови щодо  визначення чесного прожиткового мінімуму

Нардепи пропонують «відв‘язати» від прожиткового мінімум всі показники, крім мінімальної пенсії, а також змінити методологію обрахування

Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні підтримала проект постанови, реалізація якої дозволить перейти до визначення чесного прожиткового мінімуму.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат Вадим Струневич.

Струневич зазначив, що документ був ініційований народним депутатом  Галиною Третьяковою та розроблений  на підставі результатів парламентських слухань щодо проблеми формування прожиткового мінімуму, які відбулися 18 грудня 2019 року.

Нардеп підкреслив, що прожитковий мінімум – один із найважливіших економічних показників, на базі якого часто розраховуються соціальні виплати та заробітні плати. Тому нагальною проблемою є саме правильне його визначення.

«Для цього ми пропонуємо «відв‘язати» від прожиткового мінімум всі показники, крім мінімальної пенсії, а також змінити методологію обрахування. Тобто переглянути кількісні та якісні стандарти набору продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для основних соціальних і демографічних груп населення з урахуванням життєво необхідних витрат, продиктованих реаліями сучасності», - зазначив депутат.

За словами Струневича, запропоновані нові механізми визначення прожиткового мінімуму  забезпечують максимальну відповідність базового соціального стандарту реальному задоволенню основних фізіологічних, побутових та соціальних потреб людини, підтримку нормального рівня життя.

«Радію, що колеги по парламенту усвідомлюють це і сьогодні у сесійній залі підтримали цю важливу для людей Постанову», – підсумував Вадим Струневич.

Нагадаємо, раніше  повідомляли, що міністерство соціальної політики спільно з народними депутатами України розробить нові підходи до формування прожиткового мінімуму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: