Рада почала розгляд змін до Податкового кодексу

Рада почала розгляд змін до Податкового кодексу

Комітет рекомендує прийняти законопроект у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками

Народні депутати приступили до розгляду у другому читанні проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду №9260.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками.

Голова Комітету також доповіла про те, що до законопроекту було подано багато правок, більшість з них пов’язані з тим, що протягом цього року було прийнято мало законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу. За словами Южаніної, деякі правки були підтримані, а деякі відхилені.

Голова Комітету щодо ключових моментів законопроекту повідомила про виключення деяких блоків, зокрема, пов’язаних з оподаткуванням доходів, отриманих від операцій з криптовалютою, оскільки спочатку потрібно визначити базові підходи.

Щодо ресурсних поправок в законопроекті, то вони залишилися майже незмінними. Більшість з цих поправок стосувалося операції по оподаткуванню вартості посилок і системи електронного адміністрування пального та спирту етилового.

Народні депутати приступили до розгляду поправок.

Раніше голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розповіла, що чимало правок були відхилені через брак часу на розгляд.

Нагадаємо, Верховна Рада продовжила роботу о першій годині ночі 23 листопада після перерви тривалістю в 5,5 годин.

Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 8515, який уточнює норми українського законодавства про порівняльну рекламу та заборону нечесної підприємницької практики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: