Радник Сі Цзіньпіня поділився з Кулебою деталями мирної ініціативи Китаю

Радник Сі Цзіньпіня поділився з Кулебою деталями мирної ініціативи Китаю
Глава МЗС України Дмитро Кулеба та головний дипломат Китаю Ван Ї
фото з відкритих джерел

Кулеба зазначив, що ініційована президентом Володимиром Зеленським формула миру залишається основним пріоритетом

Головний дипломат Китаю Ван Ї розповів українському міністру Дмитру Кулебі деталі мирного плану, який Китай обіцяє представити мирну ініціативу для припинення війни в Україні. Про це Кулеба заявив спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем.

«Так, у нас була зустріч із топдипломатом Китаю Ван Ї, він поділився зі мною ключовими пунктами китайського мирного плану. Ми з нетерпінням очікуємо отримати текст, оскільки це не те, де можна зробити висновки лише почувши, про що план. Потрібно дізнатися всі деталі. Щойно ми отримаємо документ, ми ретельно його вивчимо і зробимо висновки", – сказав Кулеба.

Водночас глава МЗС України наголосив, що ініційована президентом Володимиром Зеленським формула миру залишається основним пріоритетом.

Кулеба також зазначив, що всі дії Китаю в контексті російської агресії проти України мають бути націлені на захист принципу територіальної цілісності України.

Нагадаємо, під час Мюнхенської конференції з безпеки заявив Ван Ї заявив, що Пекін представить своє бачення політичного врегулювання війни Росії проти України. 

Також Китай закликав США переглянути погляди щодо України.

Крім того, повідомлялося, що Пекін серйозно обмірковує постачання летальної військової допомоги РФ.

Читайте також: Навіщо Китаю заява щодо мирного плану України?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: