Реєстр олігархів готовий. Хто до нього потрапив?

Реєстр олігархів готовий. Хто до нього потрапив?
Розробка реєстру олігархів обійшлася державному бюджету у 2,5 млн грн.
колаж: glavcom.ua

Епопея зі створення реєстру олігархів добігла кінця, проте результат виявився не таким, як очікувалося...

Реєстр олігархів готовий до наповнення і функціонування за призначенням. Таку відповідь «Главком» отримав від Ради нацбезпеки і оборони на запит.

«Станом на цей час Рада національної безпеки і оборони України не приймала рішень про визнання будь-яких осіб такими, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами)», – заявили в РНБО.

У відомстві додали, що формувати реєстр олігархів мають право Кабмін, Нацбанк, СБУ, Антимонопольний комітет або члени Ради нацбезпеки і оборони. Далі РНБО видає рішення, яке вводиться в дію указом президента. Після чого протягом трьох днів відомості про особу потрапляють до реєстру олігархів, який розміщуватиметься на сайті РНБО.

(для перегляду – натисніть на документ)

У Раді нацбезпеки і оборони пообіцяли: доступ до реєстру олігархів буде безкоштовний.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомив: для того, щоб особа була визнана олігархом, вона має відповідати хоча б трьом із чотирьох критеріїв: гроші, політичний вплив, медіа і питання монополії.

Також очільник Радбезу у липні 2022 року сказав, що під ознаки олігарха підпадають близько 86 осіб.

Як повідомляв «Главком», розробка реєстру олігархів обійшлася державному бюджету у 2,5 млн грн. Тендер відбувся за участі лише одного учасника. Замовник послався на урядову постанову «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану». Цей документ, який ухвалено на початку повномасштабної війни, дозволяє не застосовувати відкриті торги.

Отже, переможець ТОВ «Айкюжн ІТ» показало калькуляцію своїх витрат. Найбільше грошей держава витратить власне на комп’ютерну програму «Облік подань та декларацій» – 2,01 млн грн. Над її розробкою працюватимуть п’ять фахівців. Їхній загальний фонд оплати праці становить 194 тис. грн.

Читайте також: Хто створить реєстр олігархів? Тендер виграла скандальна фірма (досьє)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: