У Конгресі США озвучили очікування від візиту Зеленського

У Конгресі США озвучили очікування від візиту Зеленського
Наступного тижня Володимир Зеленський відвідає США

Весь вільний світ дуже зацікавлений почути, про що говоритиме Зеленський, зауважила конгресвумен Марсі Каптур

Американські законодавці очікують, що президент України Володимир Зеленський у США підтвердить послідовний поступ України до демократії, незмінність прогресу реформ, а також, що Конгрес і нова Верховна Рада надалі матимуть чудовий діалог.

Про це розповіла конгресвумен від Демократичної партії в Палаті представників, співголова Конгресового Українського кокусу Марсі Каптур.

«Я сподіваюся, що він (Володимир Зеленський – ред.) говоритиме про дуже послідовний рух України до демократії, приєднання України до демократичної спільноти європейських націй», - зауважила американський законодавець в коментарі «Укрінформу».

Вона також висловила переконання, що весь вільний світ дуже зацікавлений почути, про що говоритиме Зеленський, а також що він робитиме для прогресу в Україні.

Відповідаючи на прохання оцінити перші кроки нової української влади, Марсі Каптур зауважила, що в Україні наразі багато нових членів парламенту, які ще невідомі за межами нашої країни. 

«Сподіваємося, ми зможемо продовжити наші домовленості між Конгресом США і Верховною Радою, і парламентський діалог може бути дійсно чудовим»,- додала представниця Конгресу США.

Наапередодні експомічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд порадила Зеленському, з чого почати розмову з Трампом.

Як відомо, зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відбудеться 25 вересня.

Нагадаємо, віцепрезидент Сполучених Штатів Майк Пенс під час телефонної розмови з президентом України обговорили візит Володимира Зеленського в США на наступному тижні.

Раніше вже колишній посол України в США Валерій Чалий заявив, що якби в Офісі президента дослухались до порад посольства України в США, то візит Володимира Зеленського в Білий дім відбувся б одразу після інавгурації.

До цього Володимир Зеленський заявив, що його зустріч з американським президентом Дональдом Трампом відбудеться «найближчим часом у вересні», конкретну дату нині узгоджують дипломати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: