Угорщина відмовилася відкликати консула з Берегова на Закарпатті

Угорщина відмовилася відкликати консула з Берегова на Закарпатті
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто
Фото: nkfih.gov.hu

За словами речника МЗС Тамаша Менцера, події в угорському консульстві в закарпатському місті «узгоджуються з угорським та міжнародним правом і не суперечать будь-яким українським нормам»

Урядовий сайт Угорщини увечері 30 вересня поширив заяву речника МЗС Тамаша Менцера, в якій чиновник наголосив, що Угорщина не відкликатиме свого консула з Берегова, «незалежно від того, наскільки українці це рекомендують». Про це повідомляє «Радіо. Свобода».

За словами Менцера, події в угорському консульстві в закарпатському місті «узгоджуються з угорським та міжнародним правом і не суперечать будь-яким українським нормам».

Також речник заявив, що на зустрічі у Нью-Йорку минулого тижня міністр закордонних справ України Павло Клімкін визнав, що в Україні не існує закону, який забороняє громадянам мати паспорт іншої країни.

«Крім того, законом не заборонено надання паспорта іншої країни, і не є злочином те, що хтось не повідомив про наявність паспорта іншої країни», - вказав Менцер.

Як повідомляв «Главком», між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що покаже відео з церемонії роздачі угорських паспортів у Берегово, яке оприлюднили ЗМІ, голові МЗС Угорщини. Також він повідомив, що Україна висилає угорського консула до Угорщини.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: