Українсько-американські переговори у Вашингтоні: надійшла реакція Порошенка

Українсько-американські переговори у Вашингтоні: надійшла реакція Порошенка
Порошенко: Ніколи в історії українсько-американські взаємини не були настільки міцними, плідними та багатообіцяючими

Порошенко подякував Дональдові Трампу за плече підтримки

Президент України Петро Порошенко назвав обнадійливими результати останніх українсько-американських перегорів у Вашингтоні. Відповідну заяву поширено у соціальних мережах від імені глави держави.

«Вітаю обнадійливі результати роботи відновленої після тривалої паузи українсько-американської Комісії стратегічного партнерства. Вдячний президенту Дональду Трампу, держсекретареві Помпео та всім американським друзям за надійне плече підтримки і непохитну солідарність з Україною! Закладено надійну основу для нарощування успіху нашої двосторонньої співпраці в політичній, безпековій, оборонній, інвестиційно-економічній та енергетичній галузях», - сказано у повідомленні.

Президент відзначив, що спільна заява за результатами засідання відкриває широкі горизонти партнерства – «від спільної протидії російській агресії та зміцнення політики міжнародних санкцій проти Кремля, підтримку інтеграції в НАТО - до зміцнення торговельних відносин, збільшення інвестицій, посилення військового співробітництва та протидії російській енергетичній експансії».

«Важливими є визнання прогресу України на шляху реформ та у зміцненні нашої оборонної стійкості, рівно як і підтвердження відданості Вашингтону і надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Ніколи в історії українсько-американські взаємини не були настільки міцними, плідними та багатообіцяючими», - резюмував глави держави.

Як заявив глава МЗС України Павло Клімкін після перегорів зі своїм американським колегою Майком Помпео, США висловили дуже чітку підтримку прагнення України до членства в НАТО, та підкреслили, що одного дня Україна буде повноправним членом Альянсу.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час робочого візиту в Сполучені Штати зустрівся зі спеціальним представником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером.

Також глава МЗС провів зустріч  з головою комітету із закордонних відносин Сенату США Робертом Коркером та співголовою комітету Робертом Менендесом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: