Україну переобрали до Ради з прав людини ООН

Україну переобрали до Ради з прав людини ООН
Завданням Ради з прав людини ООН є заохочення і захист всіх прав людини по всьому світу

Україну переобрано до Ради з прав людини ООН на 2021-2023 роки

У Генеральній асамблеї ООН відбулися вибори нових членів Ради з прав людини: Україну переобрано до ради на 2021-2023 роки.

Про це у Twitter повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

«Україну переобрано до Ради з прав людини ООН на 2021-2023 роки. Як країна, яка підтримувала створення Ради для забезпечення універсального дотримання прав людини, Україна буде надалі відстоювати запобігання порушенням цих прав задля сталого міжнародного миру та безпеки», – написав він.

За словами міністра, «стан речей у раді залишає бажати кращого».

«До неї пройшов навіть такий відомий порушник прав людини як РФ (через брак конкуренції у Східноєвропейській групі). Що ж, Україна готова до боротьби. Не дозволимо зловживати місцем в раді, аби покривати порушення прав людини», – заявив Кулеба.

Як повідомляє Reuters, разом з Україною на другий трирічний термін в Раду ООН було переобрано Сенегал, Непал, Пакистан і Мексику.

Крім того до Ради з прав людини ООН були обрані Росія, Китай, Кот-д'Івуар, Габон, Малаві, Куба, Болівія, Узбекистан, Франція і Велика Британія. У той же час в Генасамблеї ООН не підтримали обрання Саудівської Аравії.

Завданням Ради з прав людини ООН є заохочення і захист всіх прав людини по всьому світу. До неї входять 47 країн-членів. Кандидати обираються таємним голосуванням за географічними групами для забезпечення рівного представництва. Термін повноважень нових членів розпочнеться 1 січня 2021 року. Члени ради не можуть займати більше двох термінів поспіль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: