Україну вперше покликали на зустріч міністрів закордонних справ G7

Україну вперше покликали на зустріч міністрів закордонних справ G7

Це вперше в історії Україна буде присутня на повноцінному, плановому заході країн Великої сімки

Міністра закордонних справ України вперше був запрошений на зустріч голів МЗС країн Великої сімки, яка розпочнеться 22 квітня у Торонто. Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко в коментарі виданню «Європейська правда».

За його словами, закордонних справ України Павло Клімкін отримав запрошення на зустріч від своєї колеги, канадського міністра Христі Фріланд.

«Прийшов час серйозних, стратегічних рішень щодо України, Росії і щодо того, як розвернути світ до миру і міжнародного порядку.  Ми раді, що Україна зможе приєднатися до цієї важкої, але критично необхідної розмови, і розраховуємо зробити цінний внесок у майбутні спільні рішення», - розповів Шевченко.

Він додав, що Україна вдячна Канаді як країні, що головує у G7, за цю ініціативу. «Ми бачимо у цьому запрошенні спільну волю всіх наших друзів у країнах Великої сімки», - уточнив дипломат.

Нагадаємо, Канада з 1 січня почала головувати у Великій сімці промислово розвинених країн (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: