Зеленський сподівається на збільшення військової допомоги

Зеленський сподівається на збільшення військової допомоги
Під час ішлося про реформування сектору безпеки та оборони, зокрема оборонної промисловості за стандартами країн-членів НАТО
Фото: Офіс президента України

Україна налаштована на проведення демократичних реформ і ефективної антикорупційної політики – Зеленський

Президент Володимир Зеленський сподівається на збільшення Сполученими Штатами Америки обсягів надання Україні військової та безпекової допомоги.

Про це він сказав під час зустрічі з делегацією Конгресу США на чолі з сенатором Джеймсом Інхофом в рамках безпекової конференції в Мюнхені, повідомляє пресслужба глави держави.

«Володимир Зеленський підкреслив велике значення військової та безпекової допомоги, яку Україна отримує від США, та висловив сподівання на збільшення її обсягів і розширення напрямів», – йдеться в повідомленні.

Глава держави подякував за потужну підтримку України з боку обох палат Конгресу США. Також він висловив подяку Інхофу за важливі зусилля Сполучених Штатів у забезпеченні такої незмінної підтримки.

«Я відчуваю дуже позитивне ставлення Сполучених Штатів Америки до України. Для нас дуже важлива підтримка США», – наголосив Президент України.

Глава держави зауважив, що Україна налаштована на проведення демократичних реформ, ефективної антикорупційної політики.

«Ми почали реформи у правоохоронній системі. Перезапустили Генеральну прокуратуру, йде велика атестація прокурорів, кілька тисяч прокурорів були звільнені. Їх перевіряють на доброчесність та професійність. Ми також ініціювали багато економічних реформ. Але це все – лише початок», – запевнив Зеленський.

За даними пресслужби, також ішлося про реформування сектору безпеки та оборони, зокрема оборонної промисловості за стандартами країн-членів НАТО.

«У нас буде повне перезавантаження «Укроборонпрому», щоб українські оборонні підприємства були ефективними, сучасними та прозорими. Якщо є проблеми, ми в постійному доступі, готові вирішувати всі питання», – наголосив Президент України.

Він поінформував американських законодавців про перебіг переговорного процесу щодо мирного врегулювання на Донбасі та висловив зацікавленість у більш активному залученні до нього США.

Додатково Зеленський запросив американських інвесторів до України та розповів про нові програми захисту й підтримки для розвитку бізнесу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розпочав дводенний робочий візит до Німеччини, де візьме участь у 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки. В рамках візиту президент проведе низку міжнародних зустрічей.

Як повідомлялося, Зеленський зустрінеться з главою МВФ і генсеком НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: