Зеленський вважає, що Євросоюз має відповісти санкціями на загрозу безпеці на Донбасі

Зеленський вважає, що Євросоюз має відповісти санкціями на загрозу безпеці на Донбасі
Зеленський виступив на пленарному засіданні шостого саміту Східного партнерства у Брюсселі
фото: Офіс президента

Зеленський акцентував увагу на актуальних загрозах безпеці в регіоні, на які з боку ЄС має бути адекватна відповідь

Президент Володимир Зеленський вважає, що Європейський Союз має дати відповідь санкціями на загрозу безпеці в регіоні. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента.

«Президент України також акцентував увагу на актуальних загрозах безпеці в регіоні, на які з боку ЄС має бути адекватна відповідь. Йдеться, зокрема, про застосування санкційної політики, посилення енергетичної безпеки тощо», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Зеленський взяв участь у пленарному засіданні шостого саміту Східного партнерства, що проходить у Брюсселі. Глава держави у виступі заявив, що для України особливе значення мають три флагманські ініціативи Економічного й інвестиційного плану за результатами саміту Східного партнерства.

Як відомо, президент Володимир Зеленський прибув з дводенним робочим візитом до Брюсселя для участі в шостому саміті Східного партнерства.

Саміт Східного партнерства відбувся за участі шести країн та лідерів ЄС і країн-членів Євросоюзу. У ньому брали участь Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова та Україна. Білорусь зупинила участь у Східному партнерстві, але ЄС продовжує взаємодію із суспільством Білорусі.

Східне партнерство є форматом співпраці ЄС зі східними сусідами, що має на меті посилити політичні й економічні зв’язки цих країн з Євросоюзом.

Нещодавно депутат Європейського парламенту Зігфрід Мурешан заявив, що співпраця України, Молдови та Грузії у форматі Асоційованого тріо повинна перш за все включати обміни між людьми, неурядовими організаціями та молоддю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: