Шмигаль: бойовики не випускають з Донбасу дітей для вступу в українські виші

Шмигаль: бойовики не випускають з Донбасу дітей для вступу в українські виші

На окупованому Донбасі бойовики встановлюють «залізну завісу», щоб зупинити відтік молоді

Дітей з ОРДЛО, які хочуть вступати в українські навчальні заклади, бойовики не випускають на територію вільної України

Бойовики не випускають з окупованої частини Донбасу на підконтрольну урядові територію України абітурієнтів, які хочу вступити в українські вищі навчальні заклади.

Про це 15 липня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 «Щодо ситуації на сході України, крім порушення Мінських домовленостей, надходить інформація, що дітей з ОРДЛО, які хочуть вступати в українські виші, навчальні заклади, бойовики не випускають на територію вільної України», — розповів прем’єр.

Він доручив віцепрем’єр-міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексію Резнікову взяти цю ситуацію на особистий контроль.

«Підключайте до цього Міністерство освіти, аби не зірвався процес, і діти (з окупованих територій, — ред.) могли отримати освіту в наших навчальних закладах», — зазначив Шмигаль і додав, що повернення молоді і дітей з тимчасово окупованих територій в український освітній та культурний простір є частиною стратегії деокупації Донбасу.

Як повідомлялося, на окупованому Донбасі бойовики встановлюють «залізну завісу», щоб зупинити відтік молоді.

Нагадаємо, уже відбулися тестування ЗНО з математики; української мови та літератури;  фізики; англійської мови; іспанської, німецької, французької мови та  історії України.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: