Українські школи отримають від Міносвіти мільярд гривень на якісний інтернет

Українські школи отримають від Міносвіти мільярд гривень на якісний інтернет

700 млн грн будуть скеровані на підвищення якості Інтернету та 300 млн грн – на комп’ютери, де їх немає

Цього року Міністерство освіти і науки скерує 1 млрд грн для підключення усіх шкіл до якісного інтернету.

Про це в Івано-Франківську сказала журналістам міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Ми створюємо умови для підключення до хорошого Інтернету усіх шкіл. Цього року на це виділено 1 млрд грн. З них 700 млн грн будуть скеровані на підвищення якості Інтернету та 300 млн грн – на комп’ютери, де їх немає», - розповіла Гриневич.

Вона зауважила, що Міносвіти цього року буде скеровувати додаткові субвенції, які мають вплинути не лише на початкову школу, але й на якість навчання у старших класах. Так, буде продовжена програма для забезпечення кабінетів фізики, хімії та біології. Водночас, запрацює програма «Гідність дитини», яка має на меті облаштувати теплі вбиральні в усіх навчальних закладах.

«Для Івано-Франківської області ця субвенція сягне 24 млн грн саме для тих шкіл, де немає сьогодні теплих вбиралень, і діти, зважаючи на наші кліматичні умови, до півроку знаходяться у стресовому стані», - зазначила Гриневич і додала, що типові проекти вирішення цього питання Міносвіти запропонує спільно з Міністерством регіонального розвитку України.

Зазначимо, Лілія Гриневич 16 квітня перебуває з робочою поїздкою в Івано-Франківській області. Міністр оглянула навчально-ігрові класи в обласній дитячій клінічній лікарні та відвідала Інститут післядипломної освіти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: