Наступного тижня українським морякам в РФ продовжать арешт – адвокат

 Наступного тижня українським морякам в РФ продовжать арешт – адвокат
Українських військовополонених судитимуть у Лефортово

Українським морякам продовжать термін слідства і термін арешту

Наступного тижня в РФ почнуться суди над українськими моряками. Про це повідомив координатор групи адвокатів українських військовополонених моряків Микола Полозов.

За словами Полозова, має бути продовження терміну слідства і терміну арешту.

«Це відбудеться у другій половині січня. Ми очікуємо, що це станеться в період з 17 по 23 січня», - повідомив правозахисник.

За його словами, суди відбуватимуться у Лефортово, оскільки справа зараз знаходиться в слідчому управлінні ФСБ Росії.

«Суди відбуватимуться протягом кількох днів, як це і було раніше», - зазначив Полозов.

За його інформацією, всі моряки будуть безпосередньо привезені до суду.

При цьому Микола Полозов уточнив, що адвокати сподіваються на надання можливості родичам моряків спілкуватися з ними по телефону, що підтримає бойовий дух військовополонених.

«Також завдяки політичному тиску, всі адвокати змогли протягом трьох тижнів увійти у справу і зустрітися з підзахисними, що в подібних справах зазвичай займає не один місяць», - поінформував Полозов.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова полетіла до Одеси для зустрічі з родичами українських моряків.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники атакували і захопили українські військові катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яну Капу», що здійснювали морський перехід з порту Одеси до порту Маріуполя. Також були поранені і захоплені 24 члени екіпажу - військові моряки і співробітники СБУ. Їх заарештували на два місяці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: