Адвокат розповів про долю затриманих у Криму українських рибалок

Адвокат розповів про долю затриманих у Криму українських рибалок
Адвокат Еміль Курбедінов

Кілька днів тому моряків, які оголошували голодування, випустили з території прикордонного управління ФСБ

Справа рибалок з судна «ЯМК-0041», затриманих біля берегів окупованого Криму, вирішиться лише після «політичного рішення на найвищому рівні».

Про це «Крим.Реалії» заявив адвокат затриманих Еміль Курбедінов.

Юрист зазначив, що українських моряків затримали після арешту російських моряків з судна «Норд». 

«Кримський і севастопольський омбудсмени проявляють особливий інтерес до цієї справи, постійно цікавляться справою рибалок: що з ними, як і де. Наскільки я розумію, ця справа зрушить із мертвої точки, коли буде ухвалено відповідне політичне рішення на найвищому рівні», – сказав Курбедінов.

За його словами, кілька днів тому моряків, які оголошували голодування, випустили з території прикордонного управління ФСБ у Балаклаві після 1,5-місячного ув'язнення.

«Звинувачень українцям не пред'явили, проте закордонні паспорти рибалкам не повернули, тому вони практично не можуть залишити межі Севастополя і їх постійно запрошують на різні додаткові слідчі заходи», - повідомив адвокат.

Раніше адвокат моряків українського судна «ЯМК-0041» заявляв, що їх тримають в нелюдських умовах. 

Нагадаємо, 4 травня у прикордонному управлінні ФСБ Росії в Криму повідомили, що затримали українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму - за нібито незаконний промисел камбали-калкана.

За інформацією Державної прикордонної служби України, моряки судна мали всі необхідні документи для вилову риби у 12-мильній морській зоні Чорного моря.

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що морякам затриманого біля берегів Криму українського судна «ЯМК-0041» російські силовики не висунули жодних обвинувачень, їх утримують незаконно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: