Червоний Хрест виплатить українцям по 16 тис. грн. Як подати заявку

Червоний Хрест виплатить українцям по 16 тис. грн. Як подати заявку
Червоний Хрест виплатить допомогу українцям
фото з відкритих джерел

Кошти виділятимуть впродовж наступних чотирьох місяців

Представництво Червоного Хреста в Україні розпочало черговий етап виплат допомоги. Ветерани війни з інвалідністю I та II групи зможуть заповнити заявки та отримати по 160 тис. грн. 

У Міністерстві ветеранів повідомляють, що кошти будуть виділятися протягом чотирьох місяців, тому якщо ви вже отримали перші виплати, то очікуйте наступного місяця другий транш.

Як подати заявку на отримання 16 тис. грн від Червоного Хреста:

  • зайти на сайт eveteran.gov.ua;
  • вибрати розділ «Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни»;
  • пройти електронну ідентифікацію та аутентифікацію;
  • перевірити особисті дані та вказати міжнародний номер банківського рахунку IBAN, адресу електронної пошти та номер телефону;
  • підтвердити згоду на обробку та передачу особистих даних.

Усі заяви автоматично надсилаються до Міністерства ветеранів, де перевіряють наявність статусу ветерана війни у заявників. Далі інформацію передають до Червоного Хреста, і представники організації займаються подальшою виплатою допомоги.

У квітні завершився попередній етап подачі заявок на виплаті від благодійної організації. Наразі здійснюється перевірка заявників та розпочнеться виплата їм допомоги. Гроші мають надійти усім, хто заповнив заявки, до 7 липня 2023 року включно. 

За перші два етапи програми допомоги, яка розпочалася 16 лютого, українці подали вже 25 тисяч заяв. Наразі розпочався третій етап прийому заявок від ветеранів війни з інвалідністю. 

Нагадаємо, внаслідок російського обстрілу Одещини та Миколаївщини було зруйновано склади із гуманітарною допомогою Червоного Хреста. Про це повідомляє пресслужба Червоного Хреста.

Пожежею повністю знищено гуманітарну допомогу для Одеської області, яка знаходилась на складі. На момент ракетного удару представників Червоного Хреста на місці не було. Надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проектів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено.

Читайте також: Скажіть, що це жарт. Телеведуча Осадча розкритикувала Червоний Хрест через нову ініціативу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: