Денісова попросила Єврокомітет із запобігання тортурам допомогти політв'язню Грибу

Денісова попросила Єврокомітет із запобігання тортурам допомогти політв'язню Грибу
Павло Гриб в російському суді

Омбудсмен стурбована грубим порушенням прав і свобод українця

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить президента Європейського комітету із запобігання тортурам Миколу Гнатовського втрутитися в ситуацію з українським політв'язнем Павлом Грибом.

Український омбудсмен стурбована грубим порушенням прав і свобод українця.

«У 20-річного Павла діагностовано низку серйозних захворювань і він потребує термінової медичної допомоги», – написала Денісова у Facebook.

Вона додала, що, за словами Гриба, до нього застосовували фізичне насильство.

«Співробітники правоохоронних органів РФ побили його ще під час затримання, вимагали визнання провини. Знущання над Павлом продовжувалося також під час конвоювання до СІЗО Ростова-на-Дону», - додала Денісова. 

Раніше в’язень Кремля Павло Гриб заявив, що в суді замість Тетяни Єршової, яку, за версією звинувачення, він схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели силовики. 

Нагадаємо, суд у російському Ростові-на-Дону на засіданні у п'ятницю, 18 січня, проігнорував заяву українця Павла Гриба про погане самопочуття.

Грибу в Росії інкримінують «схиляння до теракту». Хлопця затримали 24 серпня 2017 року в білоруському місті Гомелі. Українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: