Міністр культури пояснив, для чого потрібен Єдиний телемарафон

Міністр культури пояснив, для чого потрібен Єдиний телемарафон
Міністр Олександр Ткаченко заявив, що Україна й надалі інвестуватиме в аудіовізуальний контент
фото з відкритих джерел

Попри те, що інтерес глядачів до спільного марафону «трохи згасає», показники охоплення залишаються високими

Українці вмикають спільний телемарафон для того, щоб перевірити інформацію з соціальних мереж. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив в ефірі «Єдиних новин».

«Це джерело інформації, зокрема, для верифікації того, що насправді відбувається. Бо коли люди читають неперевірену інформацію в Telegram, перше, що вони роблять для того, аби переконатися в достовірності, це вмикають марафон. Під час війни це надзвичайно важливий аспект», – зазначив Ткаченко. 

За його словами, попри те, що інтерес глядачів до спільного марафону «трохи згасає», показники охоплення залишаються високими, адже за ним також стежать в онлайн-форматі.

«На початку війни всі дивилися телемарафон, ні в кого не було запитань, адже всім було зрозуміло, що це першоджерело для отримання верифікованої інформації про війну з Росією. Але згодом, безперечно, інтерес публіки трохи згасає. Тим не менш, частка тих людей, хто знає про марафон сягає 95%, частка тих, хто йому довіряє, – 75%, а тих, хто дивиться його час від часу, – 40%. Це все ж таки великі цифри», – сказав міністр.

Окрім цього, Ткаченко додав, що держава інвестуватиме в аудіовізуальний контент, адже розуміє, що телебачення втрачає рекламні доходи. Олександр Ткаченко закликав і західних партнерів України інвестувати саме в аудіовізуальний контент.

Нагадаємо, що нещодавно голова спілки журналістів закликав владу підтримати місцеву пресу.

Як повідомлялося раніше, 4 квітня 2022 року представники Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ) без будь-яких законних підстав, на власний розсуд вимкнули мовлення телеканали «Прямий», «П‘ятий» та «Еспресо» в цифровій мережі Т2.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів», яка стежить за дотриманням свободи слова у світі, розкритикувала вимкнення Еспресо, Прямого і 5 каналу з мережі цифрового наземного телебачення і закликала владу України виправити цю ситуацію скоріше. 

Читайте також: Кінець Єдиного марафону і заборона Telegram. Чого чекає медіаринок у 2023 році

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: