Московська церква відправила в Єрусалим делегацію, щоб розказати про свої «страшні біди» в Україні

Московська церква відправила в Єрусалим делегацію, щоб розказати про свої «страшні біди» в Україні
Парафіяни храмів Української православної церкви в Єрусалимі

Представники УПЦ Московського патріархату церкви скаржаться на те, що у них «відбирають» храми

Українська православна церква Московського патріархату відправила в Єрусалим делегацію, щоб розказати про свої біди в Україні. Про це повідомляє прес-служба цієї релігійної організації.

«Парафіяни храмів Української православної церкви, які були захоплені протягом останніх років, прибули на Святу Землю в Єрусалим. Віряни молитимуться від імені своїх громад за те, щоб Господь повернув мир у їхні села і втрачені храми», - йдеться у повідомленні.

Один з паломників, Руслан Степик, розказав, як у його громади «відібрали» церкву. Всю вину він перекладає на Українську православну церкву Київського патріархату.

«Наш храм Петра і Павла був збудований у 90-х роках Українською православною церквою і силами нашої громади, яка його доглядала і ремонтувала за потреби. Минулого року наш храм забрали представники Київського Патріархату. Спершу почалися підбурюючі розмови про те, що «війна у державі, наші гинуть» і «церква повинна бути українською». Коли залишилися без храму, спершу думали навіть наметову церкву зробити, але знайшлися добрі люди, виділили приміщення для богослужінь. Згодом ми об’єдналися із громадою сусіднього села Бутин, де Київський Патріархат також відібрав храм, і майже за п’ять місяців побудували там церкву. Звісно, працювали всі безкоштовно, заради того, аби у нас був свій храм», - переконує чоловік. 

Раніше повідомлялося, що протягом чотирьох років війни на Донбасі споруди УПЦ Московського патріархату використовуються спецслужбами Росії для ведення розвідувальної операції, а представники духовенства МП беруть участь у терористичній діяльності та підтримують бойовиків. Про це розповіли полковники СБУ Валерій Удовиченко та Юлія Лапутіна під час круглого столу «Агресія РФ проти України: історичні паралелі та сучасний вимір» у Покровську Донецької області.

Читайте також матеріали «Главкома»

Митрополит УПЦ МП Митрофан: Духовну підтримку у нас можуть отримати всі, навіть ополченці і бойовики

Скандал навколо Московського патріархату. Що робити державі Україна?

ФСБ і Московський патріархат: що спільного?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: