Начальник управління охорони здоров’я Тернопільщини каже, що одна надія на Бога - люди не розуміють загрози

Начальник управління охорони здоров’я Тернопільщини каже, що одна надія на Бога -  люди не розуміють загрози
Володимир Богайчук (у центрі фото) каже, що сімейний лікар фізично не може перевірити, наскільки людина дотримується самоізоляції, оскільки він повинен контролювати 100 чи 200 людей

Богайчук сумнівається, що Україна за два місяці подолає поширення коронавірусу

Володимир Богайчук, керівник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації стверджує, що ті, хто повертаються через коронавірус з-за кордону не дотримуються самоізоляції. Про це Богайчук сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Чи знаєте, скільки людей з-за кордону до нас приїжджає кожного дня? По три-чотири автобуси з Польщі було до останнього часу. На доказ цього яскраве відео з Перемишля, де люди сидять на кордоні, чекаючи на переїзд в Україну. Сімейні лікарі їх відправляють на самоізоляцію. Чи дотримуються люди цього режиму? Та вийдіть на вулицю і подивіться, що робиться! Я вам даю гарантію, що усі не дотримуються», - запевнив представник Тернопільської ОДА.

Богайчук каже, що сімейний лікар фізично не може перевірити, наскільки людина дотримується самоізоляції, оскільки він повинен контролювати 100 чи 200 людей.

На думку керівника управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА, наразі в Україні лише початок поширення коронавірусу. «Зараз бачимо тільки зерно, кинуте в землю. Епідеміологи кажуть, що ще два місяці буде. Але я сумніваюся, що за два місяці ми з того всього вийдемо. Коли всі побачать похорони людей, будуть змушені подумати про своє здоров’я», - наголосив Богайчук.

Водночас, чиновник вірить, що в Україні не буде такої ж складної ситуації з пандемією коронавірусу, як в Італії. «На мій погляд, Україна більш побожна країна. Тому, думаю, нам Бог допоможе і охоронить нас – не матимемо такої ж ситуації, як в Італії. Хоча наші лікувальні заклади в набагато гіршому стані за оснащенням, ніж італійські. Для нас найкраща допомога, коли люди сидять дома, навіть якщо в них коронавірус. Якщо людина ходитиме до лікарні і розноситиме вірус, то добра не буде», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, станом на 31 березня в Україні кількість хворих на коронавірус зросла. За даними Міністерства охорони здоров'я зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Із них 13 летальних, вісім пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 69 нових випадків. У Тернопільській області зареєстровано 78 людей з коронавірусною інфекцією.

Також за даними МЗС 30 українців лікуютьсяв від коронавірусу за кордоном.

До слова, станом на 31 березня у світі на коронавірус вже захворіло понад 785 807 людей. Кількість смертей – 37 820, а одужали наразі вже 165 659 осіб.

Найбільше випадків зараження у таких державах як США (164,253), Італія (101 739) та Іспанія (87 956). В Китаї хворобу вже практично подолано.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: