Нема ні марлі, ні масок, ні бензину? Місцеві адміністрації благають фермерів рятувати… медицину (документ)

Нема ні марлі, ні масок, ні бензину? Місцеві адміністрації благають фермерів рятувати… медицину (документ)

На Київщині сільгосппідприємства отримали термінову телефонограму

На Київщині керівників сільгосппідприємств та голів фермерських господарств місцеві адміністрації закликають надавати «спонсорську допомогу» місцевим лікарням, поліції та рятувальним службам у зв’язку з пандемією коронавірусу.

У розпорядження «Главкому» потрапила телефонограма за підписом керівника  Баришівської районної адміністрації Валентини Зозулі.

Сторінка сайту Баришівської районної державної адміністраціїСторінка сайту Баришівської районної державної адміністрації

Чиновниця «просить по мірі можливості» допомогти місцевій центральній лікарні у придбанні засобів медичного захисту, а також забезпечити Переяслав-Хмельницьке відділення поліції та управління ДСНС у Київській області пальним, медичними масками і дезінфікуючими речовинами.

У телефонограмі йдеться, що таке звернення голова райдержадміністрації надсилає згідно з розпорядженням від 17 березня 2020 року № 54 «Про запобігання поширенню на території Баришівського району гострої респіраторної інфекції COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з метою попередження поширення коронавірусу COVID-19 на території Баришівського району.

«Прошу вас по мірі можливості надати спонсорську допомогу комунальному неприбутковому підприємству «Баришівська центральна лікарня Баришівської селищної ради, комунальному неприбутковому підприємству «Центр ПМСД» в придбанні захисного одягу, медичних масок, марлі, дезінфікуючих засобів, респіраторів та іншої допомоги, якої потребують медичні заклади, а також Баришівському відділенню поліції Переяслав-Хмельницького відділу Головного управління національної поліції України у Київській області та РС ГУ ДСНС України в Київській області в забезпеченні їх паливно-мастильними матеріалами, медичними масками та дезінфікуючими речовинами», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що у столиці, за даними влади ситуація краща. Міський голова Києва Віталій Кличко 24 березня запевнив, що наразі Київ закуповує маски, захисні костюми та медобладнання самостійно, за рахунок власного бюджету.

Перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник повідомив, що

Київ забезпечує засобами індивідуального захисту насамперед медиків лікарень, які приймають пацієнтів із підозрою на коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: