Поліція спростувала міф щодо масового озброєння українців

Поліція спростувала міф щодо масового озброєння українців
Поліція спростувала інформацію, що українці почали скуповувати зброю
фото з відкритих джерел

У Нацполіції кажуть, що кількість українців, які купують зброю, не збільшилася

Кількість українців, які вперше придбали зброю, за останній час не збільшилася. Як повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, частіше зброю купують ті, хто вже й так має відповідний дозвіл.

Він наголосив, що поліція ретельно контролює обіг зброї, в тому числі мисливської, та постійно проводить перевірки щодо умов її зберігання для попередження фактів неправомірного використання та поводження.

За словами Фацевича, заяви про те, що більше людей почали купувати зброю, є неправдою.

«Так, люди купляють [зброю]. Але частіше зброю купляють ті, які вже мають зброю. Я б не сказав, що громадяни України, які раніше не мали її, постійно отримують дозволи на зброю. Я б не сказав, що збільшилася кількість людей, які не мали ніколи зброї [та придбали її]. Взагалі, переважно купляють зброю ті люди, які вже мають дозвіл, мають одну, дві або більше одиниць. Доозброюються», – каже він.

Правоохоронець розповів, що люди купляють спортивну або мисливську зброю. Причому контроль за обігом останньої обов'язковий і з мисливською рушницею не можна просто ходити по вулиці. Фацевич також нагадав, що за купівлю зброї без перевірки передбачена відповідальність.

Поліція регулярно вилучає зброю у межах слідчих дій: в основному, під час перевірок, або на сході країни, зокрема у схронах. «У нас зменшилася кількість крадіжок, грабунків, а виявлення наркотиків та зброї збільшилася, тому що більше проводиться перевірок», – сказав Фацевич.

Також поліція обіцяє затримувати любителів «руського міра». Зазначимо, що правоохоронці можуть продовжити посилений режим несення служби після 20 лютого.

Як писав «Главком», з 14 по 19 лютого 2022 року особовий склад поліції переведений на посилений режим несення служби.

Тим часом «слуга» Беленюк показав, як готується до російського вторгнення.

На тлі загострення ситуації на українських кордонах та на сході нашої країни президент Зеленський заявив, що Україні не потрібні військові з чужими прапорами. Він каже, що не хоче дратувати Росію.

Сьогодні окупанти обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській. Самі бойовики, які обстріляли дитсадок, ліплять фейки про українську армію.

Крім того, на окупованому Донбасі облаштовують укриття: «ЛНР» та «ДНР» готуються до війни.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден розповів, із чого може початися вторгнення Росії.

Державний секретар США Ентоні Блінкен оприлюднив можливий сценарій вторгнення путінських військ в Україну. Зокрема, він зазначив, що вторгнення може початися з того, що «полетять бомби і ракети».

Міністерство оборони Великої Британії оприлюднило сьогодні карту, на якій зображено можливі маршрути російської армії, якщо та вирішить вторгнутися в Україну.

Російська Федерація наполягає на виведенні всіх американських сил та озброєнь із центральної, східної Європи та країн Балтії. Про це йдеться в опублікованій МЗС РФ реакції на відповідь США щодо гарантій безпеки.

В ООН кажуть, що напруженість в Україні досягла максимального рівня від 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: