Відводити війська не будуть: Росія офіційно відповіла США

Відводити війська не будуть: Росія офіційно відповіла США
Американські військові прибувають до Європи на тлі російської агресії
фото: The Hill

Москва хоче, щоб Захід перестав поставляти зброю Україні для оборони

Російська Федерація наполягає на виведенні всіх американських сил та озброєнь із центральної, східної Європи та країн Балтії. Про це йдеться в опублікованій МЗС РФ реакції на відповідь США щодо гарантій безпеки.

«Наполягаємо на виведенні всіх збройних сил та озброєнь США, розміщених у центральній та східній Європі та країнах Балтії. Переконані, що національних потенціалів у цих зонах цілком достатньо. Готові до обговорення цієї теми на основі статей 4 та 5 російського проєкту договору», – йдеться у тексті повідомлення.

Росія також відмовляється вивести свої війська із певних районів РФ. Ймовірно, йдеться про російсько-український кордон. Російська сторона також очікує на конкретні пропозиції щодо форм відмови Альянсу розширюватися на схід.

Також у повідомленні йдеться, що США мають припинити поставляти зброю Україні.

Нагадаємо, 26 січня США та НАТО передали Росії письмові відповіді з приводу «гарантій безпеки». Українська сторона бачила відповідь США до того, як її направили до Москви, у неї не виникло заперечень.

Росії дали зрозуміти, що її вимоги про виведення військ та озброєнь НАТО зі Східної Європи та невступ України до Альянсу неприйнятні. Водночас США та Альянс готові обговорювати з РФ інші питання — контроль над озброєннями та заходи зміцнення довіри.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова надіслати відповідь на пропозиції США щодо гарантій безпеки 17 лютого. За його словами, відповідь буде опубліковано через кілька годин після відправки до Вашингтона.

Також ми розповідали, як Лавров по-хамськи відповів журналістам на запитання про Україну.

Нещодавно Лавров повідомив, коли РФ передасть США відповідь на «гарантії безпеки».

Зазначимо, у Білому домі не бачать ознаки того, що росіяни готові відвести свої війська від кордонів України, навпаки РФ мобілізує свою країну на війну.

Як відомо, через загрозу вторгнення РФ в Україну, США відправлять до Польщі ще 3 тис. військових.

Зазначимо, Північноатлантичний альянс вирішив посилити присутність у країнах Східної Європи через дії Росії з нарощування військ біля українського кордону.

На початку лютого Сполучені Штати почали перекидання додаткових військ до Європи на військово-транспортних літаках.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: