Рада звільнила Бабак з посади міністра

Рада звільнила Бабак з посади міністра
Альона Бабак 29 серпня 2019 року була призначена міністром розвитку громад і територій України

За звільнення міністерки проголосувало 266 депутатів

Верховна Рада підтримала постанову про звільнення міністра розвитку громад та територій України Альону Бабак. За звільнення міністерки проголосувало 266 народних депутатів.

За словами Бабак, заява про звільнення написана була за власним бажанням.

«Це моє особисте рішення. Система на мене не тисне, правоохоронні органи захищають. Припиніть спекуляції і дайте мені свободу», - наголосила Бабак.

Міністерка також наголосила, що боротьба з будівельною мафією буде продовжуватись навіть після її відставки.

Ряд народних депутатів, виступаючи на засіданні, вимагали заслухати звіт міністра та хотіли почути конкретні причини її звільнення. Зокрема, народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко зазначив, що «в уряді нзмінюються кадри, змінюються міністри, але невідомо чому». «Як це виходить так, що людина бореться з будівельною мафією, а її звільняють?», - запитав нардеп.

Прем’єр – міністр Олексій Гончарук подякував Альоні Бабак за роботу.

До відома, Альона Бабак була депутатом Верховної Ради VIII скликання, членом фракції «Самопоміч». До набуття депутатських повноважень обіймала посаду директора та співзасновника ТОВ «Інститут місцевого розвитку». 29 серпня 2019 року була призначена міністром розвитку громад і територій України.

Як повідомлялося, прем'єр Олексій Гончарук пропонував Раді призначити Шмигаля замість Бабак.

Раніше джерела Главкому в Кабміні називали основним кандидатом на пост міністра розвитку громад і територій заступника голови комітету Верховної Ради з питань регіонального розвитку та містобудування Олену Шуляк.

Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: